Стопкадър NOVA NEWSЧлен на Асоциацията на европейските журналисти коментира случая с

...
Стопкадър NOVA NEWSЧлен на Асоциацията на европейските журналисти коментира случая с
Коментари Харесай

Черешева, АЕЖ за казуса Христо Грозев: Акт на агресия над свободата на словото

Стопкадър NOVA NEWS

Член на Асоциацията на европейските публицисти разяснява случая с Христо Грозев, който е разгласен за търсене от Русия.

Не бях сюрпризирана, че Русия разгласи за търсене Христо Грозев, тъй като тормозът над публицисти е реалност от десетилетия. Прецедент е задграничен публицист да бъде разгласен за търсене. Това е извънреден акт на експанзия над свободата на словото. Заплахата към него е безусловно действителна. Русия заради слабото си показване във войната, стартира да губи надзор над дейностите си. Това сподели за " Твоят ден " по NOVA NEWS Мария Черешева от Асоциацията на европейските публицисти.

По думите ѝ мълчанието от страна държавното управление и на президента е озадачаващо. " Такива репресии би трябвало да бъдат осъждани постоянно когато се случат. Наблюдава се двоен стандарт във връзка с случаите. Ситуацията с Христо Грозев се употребява политически. Прокуратурата би било да се задейства по следствията на български публицисти. Опасни неща се случват и на българска територия, а виждаме безучастие ", разяснява тя.

Според нея съветски организации са излезли с информация, че Грозев е разпространявал подправена информация за съветската войска. " Преди това от съветските секрети служби го бяха обвинили, че се пробва да вербува сътрудници. Така се разрушава доверието в медиите и в работата на публицистите. " Белинкет " е авторитетна медия и ще го поддържа, само че нека откри и поддръжка у нас ", прикани Черешева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР